HUR KÄNNER DU DIG? EN NYTTIG SJÄLVHJÄLPSFRÅGA ….

Hälsa är inte bara provsvar. Du vet bäst själv. Gör din egen ”provtagning”. Det handlar om din energi!

Hur känner jag mig? Det är kanske den viktigaste frågan vi bör ställa oss varje morgon.

– Hur mår min kropp idag? Rör lätt på kroppen i sängen… skönt eller ont? Pigg eller trött?

– Hur mår min själ? Vad känner jag idag? Förväntan, glädje, kärlek? Eller oro, nedstämdhet, rädsla?

– Hur mår jag mentalt? Vad tänker jag mest på? Orsakerna till ovanstående?

Hur vi känner oss i kroppen idag är ett resultat av vad vi tänkte och kände för månader och år sedan. Sköna tankar har höga vibrationer, låga tankar motsatt. Om du tänkt lågt vibrerande tankar som ilska, skuld och skam sitter det sannolikt som ett ”cellminne” i din kropp idag och diagnosticeras som kroniskt ”besvär” eller klassas som sjukdom.

En varm inflammation är en akut reaktion från kroppen. En kall inflammation är en frusen/blockerad funktion. Exempel kan vara kroniska ledproblem, låg sköldkörtelfunktion, bihåleproblem, vätskeretention, förstoppning mm. Om du medvetandegör dina lågt vibrerade och energiblockerande tankar kan du ”tänka om” och istället hitta andra mer frigörande tankar. ”Jag gjorde så rätt jag kunde, jag kan, jag är inte ansvarig för andras problem, jag är värd att älska, jag leder mitt eget liv”.

Skam, skuld, apati, sorg och rädsla är det mest energikrävande och sjukdomsalstrande tankar vi kan ha enligt forskning av den amerikanske psykiatrikern David R. Hawkins, redovisad i hans bok Power vs, Force. Det är en av de mest utvecklande böcker jag läst.

Sorg har många ansikten

Homeopatmedel i höga potenser kan bli en signal till vårt inre som hjälper oss att släppa gamla blockeringar. En negativ tankebana kan fås att släppa om oss taget med hjälp av väl beprövade homeopatmedel. Här är några välkända medel vid nedstämdhet, depression, sorg och liknande tillstånd. Vid dessa tillstånd ta C-potens 1M.

Aurum används vid seriös ambition som misslyckats, självförebråelser, suicidala tankar.

Natrum muriaticum används vid undertryckt, tyst sorg man inte vill tala om, till exempel kärlekssorg eller efter övergrepp.

Ignatia är medlet för besvikelse, utprojicerad sorg och ilska

Sepia är för den som gjort allt men inte orkar mer.

Nux vomica, nedstämdhet efter mental överansträngning

Anacardium är för den som har motstridiga känslor.

Thuja är för den som känner sig ensam och döljer kanske något.

Detta var några exempel från ett stort apotek som har potential hjälpa många till bättre livskvalitet. Även självanalys är kurativ. Om du regelbundet ställer dig frågan Hur känner jag mig? och lyssnar på svaret, kommer du att lära känna dig själv och hur du ska leda ditt liv i riktningen mot välbefinnande. Frågan betyder ju också Hur väl känner jag mig själv?

 Informationsmedicin innebär att sända in signaler som har potential att frigöra blockerande känslor och tankar. Informationsmedicin kan vara samtal, hypnos, klassisk homeopati, ”tapping”, millimetervågsterapi med flera behandlingar som verkar via energisystemet.

Ny bok: Kvantenergier för människan – tolv kraftcentra för ett liv i flöde

Det är med glädje jag kan informera om att boken

nu finns tillgänglig i handeln, som e-bok och tryckt bok.

Syftet med boken är att stimulera tankar och dialoger om energibegreppet och hur det ger sig tillkänna i våra liv.

Energi är en oändlig mängd kvaliteter som vi kan lära oss förstå, hantera och sätta värde på. Boken är för ”den nye sökaren med huvudet högt”.

Läs mer om boken i bilagan.

Boken har förord av Sandra Wijkman Donovan, grundare av Earthyoga, Mallorca, och är formgiven av Emelie Crispin Ekström, Booklook, Stockholm.

Du kan beställa den från någon av följande bokhandlare:

Adlibris, Bokus, Vattumannen, Bokon  Amazon. m fl

och e-boken från Apple Books, Amazon Kindle Shop, Google play, m fl,

Boken översätts nu till engelska. Inom kort kommer en hemsida med bokens tema www.quantumenergies.nu

Varma hälsningar

Monica

Monica Nordenskiöld

monica@probalance.se

www.probalance.se

pH värdet – din viktigaste sundhetsbarometer

Vill du bada i en klar och frisk sjö eller ett surt kärr? Om vi har en sjö eller gräsmatta med för lågt pH vad gör vi då? Vi kalkar.

Ännu viktigare är det att hålla koll på pH-värdet i våra kroppar! Något mycket enkelt som vi kan göra själva. Gå till Apotek eller välsorterad hälsokostaffär och fråga efter pH-stickor. Kissa på en sticka varje morgon före frukost. Färgen som visas strax efteråt anger ditt pH värde. Fortsätt en vecka så ser du din nivå. Värdet ska vara runt 7,4.

Om du har lägre värde, dvs är för sur bör du åtgärda det. Det gäller inte minst rökare. Även emotionella tillstånd som ilska, irritation påverkar pH värdet. Vi blir ”sura”.

Har du matsmältningsproblem, candida, astma, led/muskelvärk stelhet, återkommande huvudvärk, högt blodtryck, trötthet, benskörhet mm kan du bota dig själv.

  • Ät mer grönsaker och bär (speciellt ekologisk gurka) och mindre kött, ägg, fisk. Minska på socker och sockrade produkter.
  • Köp kalcium/magnesium kosttillskott i hälsokostaffär. Inta ca 600 mg dagligen av kalcium Köp kalcium/magnesium kosttillskott i hälsokostaffär. Inta ca 600 mg dagligen av kalcium
  • Citrus är alkaliserande liksom askorbinsyra (dagligvaruhandeln). Lös i vatten. (Denna strategi är för de som har egen förmåga att ”buffra” dvs att reglera pH värdet)
  • Om du har mycket dåligt pH-värde kan du reglera med bikarbonat. Lös i vatten och drick MELLAN målen. (magsäcken ska vara sur när maten kommer ner).
  • Chlorella, är en sötvattensalg du kan köpa i hälsokost och inta dagligen.
  • Kronisk trötthet är vanligt symptom på försurad kropp. Ett homeopatmedel för att få fart på kroppens egen så kallade buffring (process för pH-balansering) är Acetic acid. Välj potens C200 eller C30 (inte D).

Monica Nordenskiöld

Du äter med huden

Du kan begränsa mängden kosmetik- och hygienprodukter!

Två märken som finns i hälsokostaffärer är Weleda och Dr Haushka, de använder inte parabener. För rengöring välj från dessas sortiment. En gång i veckan kan du sätta på en lermask som drar ut gifter från huden.

När Du tvättat ansiktet, fortfarande lite fuktig hud, applicera serum för ansiktet. Det är drygt. Om Du har torr hy addera en naturlig olja som heter arganolja. Argan är från en nöt som plockas främst i Marocko. Oljan kan användas såväl för mat som för huden. Alltfler kosmetikföretag börjar addera argan i sina produkter. Oljan är rik på e-vitamin och har en god penetration. Du kan använda den på kroppen och i ansiktet. Om Du köper kallpressad jungfruolja avsedd för matlagning får du cirka fem gånger mera för priset än om Du köper den som förpackats i småflaskor för kosmetik. Det är samma produkt till mycket bättre pris!

Schampo som innehåller argan och är väldigt drygt är Rosenseriens schampo. En bra inpackning kan göras genom att smörja in håret med arganolja i 20 minuter, sedan tvätta.

Undvik deodoranter från dagligvaru- och parfymaffärer. De täpper till de viktiga lymfkärlen under armarna, kroppens kanske främsta avgiftningsstation! En naturlig version är så kallad Thai Stone, finns nu även flytande i hälsokostaffärer. Thaistone släpper igenom perspirationen men hindrar dålig lukt.

Tvål jag gillar är Sannas tvål, Sannas shop, http://sannashop.com

Dofter: Parfymer är väldigt starkt för luftrören. Köp essentiella oljor i hälsokostaffär, till exempel ros, apelsin, jasmin eller om Du hittar magnolia – tipsa mig gärna.. en helt förförisk doft.

Naturlig skönhetsvård enligt ovan är betydligt billigare än alla konventionella kosmetika och Du förbrukar betydligt mindre plastförpackningar.

Monica Nordenskiöld, klassisk homeopat

Probalance Homeopati, www.probalance,se,

monica (at) probalance.se