Ny bok: Kvantenergier för människan – tolv kraftcentra för ett liv i flöde

Det är med glädje jag kan informera om att boken

nu finns tillgänglig i handeln, som e-bok och tryckt bok.

Syftet med boken är att stimulera tankar och dialoger om energibegreppet och hur det ger sig tillkänna i våra liv.

Energi är en oändlig mängd kvaliteter som vi kan lära oss förstå, hantera och sätta värde på. Boken är för ”den nye sökaren med huvudet högt”.

Läs mer om boken i bilagan.

Boken har förord av Sandra Wijkman Donovan, grundare av Earthyoga, Mallorca, och är formgiven av Emelie Crispin Ekström, Booklook, Stockholm.

Du kan beställa den från någon av följande bokhandlare:

Adlibris, Bokus, Vattumannen, Bokon  Amazon. m fl

och e-boken från Apple Books, Amazon Kindle Shop, Google play, m fl,

Boken översätts nu till engelska. Inom kort kommer en hemsida med bokens tema www.quantumenergies.nu

Varma hälsningar

Monica

Monica Nordenskiöld

monica@probalance.se

www.probalance.se

pH värdet – din viktigaste sundhetsbarometer

Vill du bada i en klar och frisk sjö eller ett surt kärr? Om vi har en sjö eller gräsmatta med för lågt pH vad gör vi då? Vi kalkar.

Ännu viktigare är det att hålla koll på pH-värdet i våra kroppar! Något mycket enkelt som vi kan göra själva. Gå till Apotek eller välsorterad hälsokostaffär och fråga efter pH-stickor. Kissa på en sticka varje morgon före frukost. Färgen som visas strax efteråt anger ditt pH värde. Fortsätt en vecka så ser du din nivå. Värdet ska vara runt 7,4.

Om du har lägre värde, dvs är för sur bör du åtgärda det. Det gäller inte minst rökare. Även emotionella tillstånd som ilska, irritation påverkar pH värdet. Vi blir ”sura”.

Har du matsmältningsproblem, candida, astma, led/muskelvärk stelhet, återkommande huvudvärk, högt blodtryck, trötthet, benskörhet mm kan du bota dig själv.

  • Ät mer grönsaker och bär (speciellt ekologisk gurka) och mindre kött, ägg, fisk. Minska på socker och sockrade produkter.
  • Köp kalcium/magnesium kosttillskott i hälsokostaffär. Inta ca 600 mg dagligen av kalcium Köp kalcium/magnesium kosttillskott i hälsokostaffär. Inta ca 600 mg dagligen av kalcium
  • Citrus är alkaliserande liksom askorbinsyra (dagligvaruhandeln). Lös i vatten. (Denna strategi är för de som har egen förmåga att ”buffra” dvs att reglera pH värdet)
  • Om du har mycket dåligt pH-värde kan du reglera med bikarbonat. Lös i vatten och drick MELLAN målen. (magsäcken ska vara sur när maten kommer ner).
  • Chlorella, är en sötvattensalg du kan köpa i hälsokost och inta dagligen.
  • Kronisk trötthet är vanligt symptom på försurad kropp. Ett homeopatmedel för att få fart på kroppens egen så kallade buffring (process för pH-balansering) är Acetic acid. Välj potens C200 eller C30 (inte D).

Monica Nordenskiöld

Du äter med huden

Du kan begränsa mängden kosmetik- och hygienprodukter!

Två märken som finns i hälsokostaffärer är Weleda och Dr Haushka, de använder inte parabener. För rengöring välj från dessas sortiment. En gång i veckan kan du sätta på en lermask som drar ut gifter från huden.

När Du tvättat ansiktet, fortfarande lite fuktig hud, applicera serum för ansiktet. Det är drygt. Om Du har torr hy addera en naturlig olja som heter arganolja. Argan är från en nöt som plockas främst i Marocko. Oljan kan användas såväl för mat som för huden. Alltfler kosmetikföretag börjar addera argan i sina produkter. Oljan är rik på e-vitamin och har en god penetration. Du kan använda den på kroppen och i ansiktet. Om Du köper kallpressad jungfruolja avsedd för matlagning får du cirka fem gånger mera för priset än om Du köper den som förpackats i småflaskor för kosmetik. Det är samma produkt till mycket bättre pris!

Schampo som innehåller argan och är väldigt drygt är Rosenseriens schampo. En bra inpackning kan göras genom att smörja in håret med arganolja i 20 minuter, sedan tvätta.

Undvik deodoranter från dagligvaru- och parfymaffärer. De täpper till de viktiga lymfkärlen under armarna, kroppens kanske främsta avgiftningsstation! En naturlig version är så kallad Thai Stone, finns nu även flytande i hälsokostaffärer. Thaistone släpper igenom perspirationen men hindrar dålig lukt.

Tvål jag gillar är Sannas tvål, Sannas shop, http://sannashop.com

Dofter: Parfymer är väldigt starkt för luftrören. Köp essentiella oljor i hälsokostaffär, till exempel ros, apelsin, jasmin eller om Du hittar magnolia – tipsa mig gärna.. en helt förförisk doft.

Naturlig skönhetsvård enligt ovan är betydligt billigare än alla konventionella kosmetika och Du förbrukar betydligt mindre plastförpackningar.

Monica Nordenskiöld, klassisk homeopat

Probalance Homeopati, www.probalance,se,

monica (at) probalance.se