Berättelser/Diagnoser

 

Några resultat av energimedicin och homeopati hos Monica 

Kvinna 50 år sökte för giftstruma: “Ville bara berätta att jag tog prover för en vecka sedan och de var jättefina sa läkaren. Så vill tacka så mycket för hjälpen jag har fått av dig”.

Utbrändhet och relationsproblem.  Kvinna 37.  ”Hej Monica!! Ja nu har det gått drygt en vecka tio dagar sedan jag var hos dig. En läges rapport Kände mig lite bättre – mindre spänd! redan dagarna efter att jag tagit första doserna. Kände dock som jag hade nära till gråt ibland och det kommer och går. Lördagen mycket kraft och ork, ilska och glädje. Måndag tisdag fortsatt bättre, lugnare och öppnare. Onsdag torsdag Bra, dock trätt och lite ledsen. Känslan med min sambo har varit battre, kärleksfullare och ja enklare. Det känns verkligen som det har hänt något med mig.  Vårt samtal var mycket bra, Tack!!!

Man 69: ”Här några reflektioner: Jag har alltid harklat mig mycket för att få bort slem. För några dagar sedan slog det mig att jag nog haft sk pollenallergi av ngt slag i hela livet. Detta tillsammans med min läsning av dina ”berättelser¨ där det någonstans sades att blockeringar i halschakrat har att göra med att man håller tillbaka sin egen personlighet eller sin sanning eller liknande, har fått mig att inse att det gällt mig. Det finns mycket i mina upplevelser som talar för det. Och det känns som om insikten befriar mig mer än någonsin tidigare”.

Depression, apati, leda. Kvinna 43 år. ”Hej Monica De fem första dagarna kände jag ett glädjerus. Min kropp var lätt och ”bekväm”.  Jag hade lust och aptit på allt härligt i livet. Hade mer energi och på kvällarna var det som att trycka på en av knapp, jag somnade som ett barn. I det stora hela känner jag mig mycket mer nöjd, glad och väldigt närvarande. Jag låter andra sköta sitt och har mer energi för mig. Men det känns som om min kropp inte är med helt och hållet ännu. Monica: Kvinnan hade varit medberoende till alkoholiserad man under många år och undertryckt sina egna behov. Kroppen läker sig själv när energiflödet lossnar emotionellt.

Kronisk diarré

Man 68 år sökte för kronisk diarré. ”I stort, sedan den 12 feb har det varit skönt att inte behöva tänka på magen och toa under dag tid. Bäst är det när jag är på kontoret och hos kunder mm. Stort VARM TACK Monica för att det nu börjar kännas riktigt bra!”

Muskelatrofi

Kvinna 38 kom för utmattning och allmän obalans med tonvikt på muskler och leder. Efter 14 dagar: ”Sakta har lager luckrats upp och jag har upplevt en oväntad frigörelseprocess. Det började efter intaget av första homeopatmedlet. Jag har frusit i 30 år. Dubbla duntäcken (även sommartid) har inte lyckats värma kärnan genom detta iskalla “skydds-lager”. Intellektuellt har jag tänkt att jag en gång frös till av skräck, men aldrig har jag lyckats frigöra mig den förlamade känslan. Tills jag intog detta medel. Värmen startade i händerna (en reaktion jag mött vid flera tillfällen) men spred sig sedan vidare; handleder, armar, kroppen, benen, FÖTTERNA (Jag är aldrig varm där, inte ens efter en dags skidåkning, instängd i pjäxa:) Och värmen hade kommit för att stanna. Jag är fortsatt varm! Jag noterade ett ändrat mjukare rörelsemönster. Långsammare rörelser (jag som alltid har bråttom!), ändrad kroppshållning. Smärtan från sviterna av knölrosen i höfter/knän/fötter har även avtagit avsevärt.Sedan intog jag medel nr 2. Och nu startade riktig spännande processer (jag som trodde att fler mirakel inte skulle kunna överträffa ovan)

KROPPENS UTSEENDE/HÅLLNING ÄNDRADES. Jag hade nämnt att muskler hade förtvinat, och förändrat/förkortat musklernas utseende. Ryggen hade dragit ihop sig för att hindra kroppens framsida att tippa framåt. Sakta frigjordes kroppen, hållningen. Jag har under dessa veckor haft smärta i hjärtchakrat, den smärtan släpper nu sakta taget. Jag andas”. Monicas kommentar. Kvinnans arbetsbelastning och ansvar för barnen var extremt höga. Kvinnan behöver ändra på sitt liv men denna behandling har gett henne tillbaka ett flöde som kan hjälpa henne med detta.

Panikångest, depression, astma

Kvinna, studerande, 22 år, sökte hjälp för depression, astma och tidvis panikångest. ”Medlet har verkligen påverkat mig. Har varit väldigt, väldigt trött och nära intill bara sovit/vilat sedan jag började med det. Totalt utslagen! Kände mig dock lite piggare när jag vaknade. Och det känns att kroppen verkligen jobbar med någonting. Rädsla, oro, ångest osv. har kommit och gått lite, kortare stunder. Men känner mig mkt mindre orolig och rädd, och känner inte panik. Jag sover bättre, ligger inte vaken med rusande tankar och vaknar inte på natten/tidigt på morgonen med “stresspåslag” och känner inte konstant stresspåslag i kroppen under dagen. Känner mig mer avslappnad. Mindre rusande tankar, kan koncentrera mig på en sak i taget och inte lika impulsiv (på ett bra sätt: när jag kom på någonting förut var jag tvungen att göra det direkt, ingenting kunde vänta, allt skulle ske NU), känner mig mer fokuserad. Känner mig i överlag gladare och mer positiv och mindre ledsen (när jag inte känner mig “PMS:ig”). Känner mig mer hel som person, dras inte mellan “två jag” längre. Tycket om mig själv mer.  Är inte lika rädd för mig själv längre. Känns mer bekvämt med mig själv (svårt att förklara).” Monica: Det hade gått så långt att kvinnan hade ångest för att få ångest.. en ond cirkel som vi bröt.

Struma (ett problem i sköldkörteln)

53 årig kvinna önskade hjälp för att hon, genom en rutinundersökning på sin arbetsplats, blivit diagnostiserad med giftstruma. Hon hade ordinerats konventionella läkemedel som hon dock bara tog tjugofem procent av. Hon hade känt sig nedsatt i över ett år. Svaghetskänsla i muskler, andfåddhet vid ansträngning. Efter intagen av homeopatmedlen skrev hon: ”Läkaren ringde idag, sa att mina prover var jättefina och att vi ska ta nya om 2-3 månader:)…. dock har jag verkligen skitont i ländryggen idag, men antar att det kan ha med medlet att göra. Hoppas det har försvunnit tills i morgon:).” Monica: Bioresonans sökningen och samtalet indikerade att struman var en effekt av uppgivenhet, hon hade varit igenom en segsliten skilsmässa. Halsen representerar vår förmåga att uttrycka vår personliga sanning, något som varit svårt för henne i relationen.

Eksem och ansiktsförlamning

Kvinna 55 år kontaktade mig för ett stort eksem på ena foten. Under bioresonans ökningen och samtalet visade det sig att hon även hade en halvsidig ansiktsförlamning sedan 40 års ålder. Hon tog dessutom konventionella läkemedel för underfungerande sköldkörtel. Två veckor efter behandlingsstart mailar hon: ”Mentalt: jag känner mig mer och mer som den person jag är. Känner igen den “gamla” jag. Har mycket mer tillgång till mina känslor både glädje och ledsamhet. Jag kan stanna upp och komma i kontakt med min rädsla, stanna i den och känna att den inte är mig övermäktig – en mycket glädjefylld utveckling. Fysiskt: Mina eksem har förändrats till det sämre. Mer böldliknande, kliar fortfarande, samma problem med att huden spricker och flagnar (gör väldigt ont). Nytt är att det värker i utslagen. Om de satt runt midjan skulle jag ha trott att jag hade bältros. När huden spricker vätskar den sig och det bildas skorpor. På insidan av benet vid fotknölen är det som värst. Det är stora områden som är täckta av utslagen. Senast veckan har foten svullnat upp så det ser ut som om jag har klumpfot (den fot där jag har 90% av eksemen).”

Vid andra konsultationen hade hon resonans med kvicksilver. Hon avslöjade att hon hade mycket amalgam i tänderna. Eksemet var troligen kroppens sätt att göra sig av med tungmetallen. Hon fick tre nya homeopatmedel kom följande rapport: ”Förra veckan och helgen som var hade jag precis samma symtom som innan jag började äta Levaxin. Ohyggligt trött. Sov minst 10 timmar men var ändå tvungen sova middag, frös ohyggligt. Hade dubbla täcken, raggsockor och extra tröjor – frös ändå. Okoncentrerad och snömos i huvudet. Lätt huvudvärk. Vikt uppgång på ca 2 kg på 1,5 vecka och jag tycker inte att jag äter mer än jag gjort tidigare. Låg ämnesomsättning?!?!  Men… jag gjorde en positiv upptäckt. Efter de två ansiktsförlamningarna har vänster mungipa och öga “hängt” och jag har haft ett snett leende. Nu är det näst intill återställt. Måndag/tisdag denna vecka försvann frusenheten tills stor grad. Jag är inte lika trött och koncentrationen är bättre, ingen huvudvärk.”Monica. Kvinnans läkning är ett bra exempel på hur kroppen regisserar sin egen process genom energimedicin som tar bort blockeringar i energiflödet.

Hyperthyrodism

Flicka, 14 år, med hyperaktiv sköldkörtel tog konventionella läkemedel.  Mamman ville få bort dessa och sökte homeopati. Mamman: ”Nu har det gått drygt 10 dagar … K är väldigt trött, lättirriterad och känslig. Hennes hyperaktivitet är borta. Därför har jag blivit tvungen att först minska och nu till slut helt plocka bort Thacapsol (och Levaxin). … Puls och blodtryck var OK även utan blockerare. …..  Dessutom har K blivit mycket mer öppen i att visa sina känslor. Hon har aldrig gråtit så mycket som nu – om hon blir felbehandlad i skolan, eller om hon tycker något är orättvist. Hon berättar vad hon tycker är fel och hur hon känner sig. Tidigare var hon mer återhållsam.”

Dödsångest

Pojke 6 år. Mamman skriver efter ett par dagar: ”Verkade som om I fick mer energi. Fjärde dagen vaknade han på natten och hade ångest, ont i benen och trodde att han skulle dö, det tog en lång stund innan det gick att lugna honom. Femte dagen fick han dos två, sedan dess har han haft feber och hosta. Han är ledsen, men mycket mer i sin kropp och även om han är ledsen och säger att jag ska göra honom glad är han inte uppgiven och säger att han vill dö. Dessutom, fast han varit ledsen under dagarna berättade han att han drömt en jättebra dröm om en skola (han har inte börjat i skolan än, så han drömde positivt om framtiden). Han fick tredje dosen idag. Är lättad att det verkar ha effekt, blir fint att se fortsättningen”. Monicas: När en mental blockering släpper läcks det ofta genom att kroppen får symptom inledningsvis.

Stress och panikångest

Medelålders kvinna med sådan stress och känslor av ”myror i kroppen” att hon fått panikångest och var rädd att sova ensam. Hon hade tappat all ork att träna. ”Jag vet inte vad du gjorde men direkt efter vi hade Skypat så vände det. Dagen efter satt jag på bussen och kände mig totalt fridfull, jag accepterar. Jag kan inte förklara det men det blev en helomvändning, jag har en ovana att bita på kinderna, som eskalerar i perioder, det försvann totalt, den stress (som en snabb vibration i kroppen) var totalt borta. Jag tog det första homeopatmedlet som du skrev i beskrivningen, kände ingen större förändring, den största hade ju liksom redan hänt 🙂 Det är som ett lock har lyfts upp, jag kan leva, jag har promenerat i en timme utan några problem, jag har sprungit till bussen utan att kollapsa, jag är så lycklig och lite rädd att det inte ska hålla i sig. Ska ta upp min träning igen (i lugn takt) min kropp mår bra av att röra sig. Jag är så glad och tacksam 🙂 Om två dagar ska jag ta nästa homeopatmedel så får vi se hur det verkar.

Pollenallergi

Man 48 år, sökte för pollenallergi och trötthet. ”Vid besöket för ca 1 år sedan hade jag problem med ständig allergi. Som Du konstaterade var det ett låst immunförsvar med inflammation i bihålorna/övre luftvägar. Den behandling jag fick var mycket bra och jag blev snabbt bättre och i princip helt bra.”

Depression och klimakteriebesvär

Kvinna 54 år. ”Det är helt underbart och omvälvande! Jag har vaknat med ett litet ljus inom mig som har nästan slocknat totalt för länge sedan. Mår definitivt bättre. Bröst är inte ömma längre. Och allt detta endast efter en behandling.” Monicas kommentar: Kvinnan hade resonans med ett homeopatmedel som används vid livräddning, drunkning med mera. Hon visade sig vara utmattad och hade syrebrist och fick medel för ökning av syreupptaget.

Allergi och astma

Kvinna 45 år. ”Jag skickar dig ofta varma tankar av tacksamhet! Denna sommar har varit mycket bra för mig på många sätt. Jag har inte haft några allergiska symtom sedan jag började med homeopatmedel och jag har inte behövt ta några vanliga mediciner som jag annars alltid har gjort. Jag tänker mig att jag är i bättre balans i kroppen men inte helt botad (?). När jag lämnar min dotter vid stallet till ridskolan har jag inte haft några symtom mer än att jag nyst någon gång.” Efter uppföljning: ”Allt är bra med mig och jag har inte känt av någon av doserna, men allt känns fint. Jag har inte haft någon känning av allergi eller astma.”

Mörkerrädsla och klaustrofobi

Kvinna i medelåldern hade sovit med tänd lampa sedan barndomen på grund av mörkerrädsla. Hon fick ett homeopatmedel använt vid skräck. Hon skrev: ”Hej Monica! Vill bara berätta om att det gick jättebra för mig. Jag sover med släckt lampa. Det känns jättebra. Helt underbart!” Efter andra homeopatkuren: ”Hej Monica! Hur är det med dig? Jag vill bara berätta att jag mår jättebra. Idag var jag i hissen och känslan var ju helt borta. Ingen rädsla alls eller kvävkänsla. Du är helt fantastisk. Tack så jätte mycket. Det känns som att jag är helt ny människa.”

Utmattningsdepression

Kvinna 62 år, sjukskriven. ”Här kommer min rapportering avseende 1:a medlet Efter 2:a dosen kände inget märkvärdigt, som första ungefär. Dock skedde något anmärkningsvärd ändring dagen efter. Då jag trött väl kommit upp kände jag mig plötsligt fullkomligt full av energi. FANTASTISK känsla, nästan overklig. Detta planade dock ut något men efter 3:e dosen tillbaka dock inte lika kraftig känsla som innan. Orkar mer nu än förr men mår inte riktigt bra än!” Monicas kommentar: Kvinnan hade en historik av ovanligt stort ansvarstagande utan att ha fått erkännande och bekräftelse på detta.

Orthostatisk tremor

En 51-årig kvinna hade sedan många år en sällsynt neurologisk symptombild, orthostatisk tremor, som innebär att benen skakar (tremor) när man står stilla och att man känner sig ostadig på benen. Kvinnan hade störst resonans med ett homeopatmedel man brukar ge till misshandlade, underkuvade och vid undertryckt ilska/sorg.  Samtalet visade att kvinnan varit utsatt för våldtäkter i hemmet under flera år och gått in i depression.  Efter första mötet skrev hon: ”Hej Monica. Jag har ingen hemma att berätta för, så jag skriver till dig. Det är spännande det som händer och jag vill gärna berätta. I söndags (förrgår) kväll tog jag första dosen av medicin 1. Under helgen hade jag gått ned på lägre dos Gabapentin (konventionellt läkemedel) och på söndagsmiddagen tog jag den inte alls – allt för att ”bereda plats”. Jag var förstås mycket nyfiken på eventuella känslostormar men märkte ingenting alls under måndagen. Jag hade ont i benen, hade gått en jobbig promenad under lördagen och träningsvärken i vaderna var magnifik på söndagen – men det var ju knappast relaterat till din medicin.

Värken i benen och höfterna tilltog dock och måndagen hade jag rejält ont och svårt att gå, speciellt i trappor. Jag gick hem lite tidigare från kontoret och tittade på TV, satt still och hade ont. Natten till tisdagen (idag) tilltog värken och under natten hade jag ont precis överallt. Alla leder värkte, huvudet, kroppen. Jag hade lite feberliknande rysningar och mådde verkligen inte bra. Jag tog till slut Alvedon & Ipren för att försöka få sova. Hade svårt ta mig ur sängen, gick stelt och ont, svårt sätta mig ned på toaletten osv.. usch.

I morse hade jag fortfarande ont och skrev till kollegan att jag nog skulle vara hemma idag. Framåt 9-tiden började det släppa och vid 10 var den värsta värken borta. Och nu kommer det mystiska – tremorn är betydligt bättre! Det känns väldigt konstigt men nu på eftermiddagen har jag kunnat stå i en rulltrappa, stå och vänta lite på pendeln och över huvud taget känt mig mer bekväm att stå på ett sätt jag inte kunnat på länge…

Det känns väldigt bra, men också konstigt och lite ”tomt” och annorlunda. Jag avvaktar o ser, tar inte ut något i förskott. Men det känns väldigt spännande!” Senare: ”Tremorn gick ju bort till 75% över en natt o från den 20/11 har denna ”nya” tillvaro varit på plats. Jag känner av tremorn fortfarande, men på ett annat vis. Jag kan stå mycket bättre, men får snabbare ont och känner mig obalanserad på ett annat sätt än tidigare. Med mycket tremor kom obalansen på grund av tremorn så att säga, nu känner jag mig lite mer vinglig generellt – kanske beroende på att jag får ont när jag står? Jag har också lite stadig värk i benen, men bara lite. Så nåt är det som händer i benen. Det känns lite ovant och konstigt – trots att det ju egentligen är bättre.”

Sömnlöshet och oro, i samband med värmevallningar 

52 årig kvinna. Kalla händer och fötter tydde på låg sköldkörtelfunktion. Hon var väldigt trött och hade resonans med ett homeopatmedel för utmattningstillstånd. ”Jag mår bättre nu; har fått mer energi. Är ute och springer i stort sett varje dag”.

Trötthet, apati

”Jag har efter första intaget märkt att den enorma tröttheten jag hade ifrån början är borta. När jag tog det första medlet, kände jag mig jätte pigg dagen efter, jag trodde inte jag skulle kunna sova på kvällen. Men jag kliver ju upp så tidigt så då får jag ju en naturlig trötthet av det. Tycker jag har mycket energi, så jag gör det jag vill göra hemma.”

Pollenallergi

”Tack för “medicinen”! I morgon är det 14 dagar sedan vi sågs. Jag har skippat min allergimedicin och mår jättebra trots “pollenchocken”! Nyser lite då och då och får rinnande näsa om jag är ute i naturen, men det är helt OK. Har t o m ätit både mandel och avokado som jag inte kunde äta utan allergisk reaktion tidigare. Det gick också jättebra! Är sååå glad över att inte behöva ta den vanliga allergimedicinen!”

Reseförberedelse

Kvinna som utrustades med  homeopatiskt reseapotek ”Vaccinerna och resekitet du fixade åt mig inför Nepalresan i september fungerade utmärkt! Det lustiga är att alla andra i gruppen blev sjuka antingen influensaaktig förkylning och hosta eller magproblem, men jag klarade mig helt…”

Avundsjuka, svartsjuka

”Preparatet gjorde verkligen verkan. Jag har inte längre någon inneboende gäst (min bror, som jag har varit avundsjuk på i hela livet). Han är helt väck- men något intressant uppstod då istället. Jag har vid två tillfällen varit svartsjuk på min man.”

Uppblåsthet, gaser

”Magen mår bättre och har nog aldrig varit så platt som den är nu, dock är jag fortfarande ganska gasig. Har drygt 1,5 vecka kvar av detoxen så jag får se du hur resultatet är.”

Kattallergi

Från hustrun till en man som var överkänslig mot katt: ”Peter (31 år) upplevde innan homeopatmedlets hjälp att han ofta var förkyld, inte kände sig utsövd om mornarna samt att han fick munsår titt som tätt. På mornarna var han täppt i näsan. Första omgången av kuren han tog gjorde att en ordentlig förkylning bröt ut och han kände sig jättesjuk med rejäla munsår. Redan efter 2-3 dagar mådde han mycket bättre och nästäppan lättade. När han avslutat den första kuren och “tillfrisknat” kände han en klar skillnad, särskilt på mornarna då han var fri från nästäppa. Överlag var han mycket piggare och presterade bättre som brandman och fotbollsspelare. Munsåren och förkylningskänslan försvann. Detta är snart ett år sedan. Nu, när han gosar med vår katt och ibland känner av henne tar han en dos och blir genast bättre. Han känner sig förvånad och glatt överraskad hur bra homeopatmedlet hjälpt honom!”

Depressivitet

”Känner mig starkare och inte lika full av rädslor och negativiet – större framtidstro och optimism utan att något yttre egentligen förändrats förutom att jag haft en del positiva kontakter med några vänner och kollegor.

Ung kvinna med eksem

”Först och främst tänkte jag meddela att homeopatmedlet definitivt har haft verkan på eksemen. De är inte helt borta, men mycket bättre!”
Kvinna 65 som sökte för dåligt immunförsvar: ”Jag fick mycket bra resultat, immunförsvaret funkade bra efteråt.”

Trötthet

Kvinna 25 sökte för trötthet och koncentrationssvårigheter.  ”Jag har hittills tagit första medlet och det jag märkt av har varit ökad nedstämdhet, aggression samt huvudvärk och koncentrationssvårigheter. Dock har jag nu de senaste två dagarna känt mig lite lugnare än tidigare så det kanske lättar nu. En annan sak jag märkt av är att min näsa känns väldigt täppt och snorig trots att jag inte känner av någon förkylning i övriga delar av kroppen” Monicas kommentar: Sandra fick en inledande försämring men sedan startade läkningen. Att hon fick fysiska symptom ( snuva) är ett tecken på en somatisering, dvs att de emotionella symptomen övergår i fysiska besvär innan hon når balanspunkten.”

Kvinna 25 år, hade huvudvärk/migrän

”Jag har tagit alla doser homeopat medicin nu och mår mycket, mycket bättre i huvudvärken! Känns underbart! Min huvudvärk är ju inte helt borta, jag har haft huvudvärk kanske 2 ggr/månad. Känner mig fortfarande väldigt stel i nacke och axlar.”

Svullenhet, förstoppning, trängningar

Kvinna 30 år. Vi fann snart att det fysiska problemet var candida och innanför det en mängd emotionella blockeringar: ”Det ar helt fantastiskt! Candidan ar inte borta och jag har mina symptom men jag ar i den mest underbaraste tiden i mitt liv!  När jag tog första homeopatmedlet började jag att få ont i ryggen. Då kom jag på att jag hade haft det tidigare. Så började jag att drömma om en gammal pojkvän jag hade då och kom fram till hur dåligt jag mådde då. Jag har sedan börjat arbeta med den känslan och förlåta honom och första vad jag fick lära mig av den situation och varför det aldrig kommer att handa igen. Jag har nu börjat få bort rädslan över detta. Igår fick jag ont i tanden!. Jag hade redan haft ont i denna tand flera ar sedan och det var sa illa att jag fick en inflammation och hela kinden var svullen. Jag har nu börjat arbeta med den tiden i mitt liv! I morse förstod jag äntligen varför det var så i mitt liv, vilken lättnad! Jag vet nu att det kommer aldrig mera att vara sa i mitt liv igen. Jag har nog mycket mera jobb att göra med mig själv innan det blir bra, men jag tror på det och mår redan sa mycket bättre Jag far upp happy feelings som jag inte har haft tidigare och jag far bort den har rädslan som åt upp mig. Sa frisk blir jag helt sackert!!! ”

Nattskräck

Mamman till pojke 8 år som led av nattskräck: ”Han mår bättre av de medel du gav honom. Aptiten och talet har exploderat! Vi är mycket tacksamma.”

Huvudvärk och illamående

”Mina reaktioner på medlet: Lätt huvudvärk och lätt illamående de första dagarna, mer utslag på benen och mer emotionell instabilitet. … Idag – nästan två veckor efter första dosen  – tycker jag att mina utslag på kroppen nästan försvunnit och att utslagen på benen är mycket bättre, illamåendet och huvudvärken är borta – det är de reaktioner jag noterat.”

Utebliven mens

Mamma till tonåring som hade utebliven menstruation: ”Vill tala om att hon har fått sin mens cirka en vecka efter besöket hos dig och intag av homeopatmedlet. Glädjande!”

Migrän

”Så här känner jag mig nu, mycket lugnare och gladare, sover bättre, drömmer mycket, huvudvärk till och från men inte lika intensivt som förr.”

Kvinna med utbrändhet efter ansvar för dotter med särskilda behov

Jag vet att det finns en mening i detta och jag vet att detta är en viktig process så mitt i allt som är och sker känner jag också en enorm tacksamhet och tillit. Det är den starkaste känslan, TILLITEN alltså, även om egot behöver mycket omsorg och kärlek just nu… Homeopatmedlet befriar och det yttre möter upp och skapar än mer känslor så att alla processer just nu finns på ytan och det är dessa jag nu skall befria genom kärlek och omsorg….

Andra dosen- känner i magen, mag/självkänslan… något som ska släppa, krampaktigt och stötvis…. viss sorg och illamående, som vid en separation…. YTTRE LIVET – ger samtidigt ord som påverkar och som gör ont… ett värderande av min roll utan att vilja se helheten….. Gör ont, samtidigt som det är nödvändigt inför det nya….. Jag är och förblir lugn, stark och kärleksfull…

Tre doser tagna… Känner ett extremt lugn….. lugn och varm…. men också en magkänsla som påminner att mitt ego har gömt det som finns innanför…. Där finns en bitterhet, en sorg och en känsla av att ha varit ensam som nu befrias….. YTTRE LIVET – ger exakt den hjälpen jag behöver…. jag ser, känner och upplever att det yttre samspelar med det inre och att allt som sker är för att befria mig själv och den godhet, ödmjukhet och kärlek jag är…. Jag älskar denna smärta, denna sårbahet som får mej att växa…..Sammanfattningsvis då jag fokuserar på mammarollen som du sa så ser jag min tidigare roll som ansvartagaren för min dotter, jag ser och känner det nya vi tillsammans nu skapar jag och min dotter… Jag träder medvetet bakåt och ger plats för henne att träda fram och i hennes rädsla för det nya så är jag så otroligt stark och lugn…. Helt övertygad om att detta är rätt för oss just nu.

Cysta på ena äggstocken

”Det var ett riktigt spännande & givande möte och nu har jag läst din bok från pärm till pärm. Allt har känts bra och jag vet inte om det är en måttstock men jag är i hamn med mina avtal och min planering så nu är grunden satt och det är bara att börja jobba. Jag var även på kontroll hos min gynekolog och cystan är borta – otroligt!”

Blödande tandkött

Ung kvinna med blödningar i tandköttet: Jag måste säga att jag har varit skeptiskt mot homeopati men nu när jag har tagit nästan alla doser och nästan läst din bok till slut, måste jag säga att min värld har ändrats och jag är så glad att jag hittade dig och homeopati och din bok. Det ända jag är ledsen på är att jag inte hittade dig tidigare och jag hann låta mina barn bli vaccinerade. Jag trodde inte att medicinen skulle funka och när det inte gjorde det direkt var jag säker på att hela homeopatin är en bluff. Men nu börjar jag se ändringar. Röksuget som jag hade, den är borta nästa helt. Jag tänker cigaretter fortfarande men inte ofta och viljan att gå ut och röka är borta. Den största besvär som jag hade var blödningar ur mun. Nu efter 4 veckor av sista dosen har blödningar slutat nästan helt. Det slutade stegvis och blödningar minskade varje dag som gick. Och jag kan inte tacka dig tillräckligt. Så många år var det ett stort bekymmer i mitt liv och nu plötsligt är den nästan helt borta. Efter detta tror jag på miracels (eller homeopati) :)”

Klåda i ögonen

Kvinna 56 år. ”Vad jag upplevde med ögonmedlet var att besvären kring ögonen först blev lite bättre, sedan sämre och förra veckan hade jag jäkligt besvärligt, klåda så in i norden, sveda, torrt och rött kring ögonen. Men nu börjar jag känna klar förbättring, känner mig piggare. Ögonen verkar helt enkelt mer läkta. Monicas kommentar: Klådan kom efter att hennes bror dog. Jag tror det är stelnad gråt och kommer att i nästa steg ge henne ett sorgemedel.

Depressivitet

  “I must say that I felt really bad; when we met. I told you that for the last years I do not know what a bad mood/mood swings and bad thoughts are but during that week when I took these remedies I felt really down. The only persuasion in those moments were the knowledge of the main principle of homeopathy – the “law of similars”, is “let like be cured by like”. Now I feel better and started to take the second remedy for car sickness.”

Kattallergi

”Att få sitta och prata fritt ur hjärtat med odelad uppmärksamhet och utan prestation fyller naturligtvis ens ego. Även mitt. När jag lämnade dig var jag lätt om foten, hade fått en halskota till och fått klarare blick. En känsla av lätthet, överblick och klarhet. Jag har inte haft några röda ögon i kontakt med katterna och fram till för några dagar sedan tycker jag även att kliet i halsen blivit mycket bättre. Nu har det återkommit och jag hostar och hackar igen. Monicas kommentar: Vi upprepade homeopatmedlet och hon blev bra igen.

”Nu har gått två veckor efter att jag var hos dig. Direkt efter besöket kändes mycket lättare helt och hållet även jag har inte sovit ordentligt på en vecka. Första två dagar även för näsan har gått bra, men sedan symptomer kommit tillbaka men kanske inte så intensivt som tidigare. I alla fall hoppas jag att det är möjligt åtminstone forstärka näsan att det blir lite lättare för mig.

Mamma sökte för sin dotter ”Mönstret med förkylningar med påföljande halsfluss tycks vara helt borta. Stress/oro med nagelbitning är betydligt bättre. Däremot har hon fortfarande oregelbunden mens.

Utebliven mens

Mamman till en tonåring som haft utebliven mens:  ”Jag vill bara återkoppla till dig kring Lovisa. Hon har ju tagit det första medlet klart och påbörjat de andra medlen för hormonerna, och innan Lovisa avslutade den “kuren” kom mensen tillbaka. Så hon känner sig jättenöjd 🙂 Stort tack för din hjälp!

Kvinna med migrän

”På det hela taget så är jag överförväntan nöjd. Efter första kuren blev jag som sagt (i ett tidigare mail) rejält förkyld, två veckor i sängen och en “haltande” vecka på jobbet. Efter den andra kuren kan jag inte se att det hände något speciellt, men under den tredje fick jag fruktansvärt ont i min högra axel, värk och nedsatt rörelseförmåga. Efter den var allt ont i axeln som bortblåst. Jag har märkt att min migrän minskat, jag har sluppit de svåraste attackerna med illamåenden och kräkningar. Det har inte heller förekommit lika ofta som tidigare. Det verkar ju som om den här metoden biter på mig och jag vill fortsätta att må ännu bättre.”

Sköldkörtelproblem

Kvinna 44 år sökte för sköldkörtelproblem. Det visade sig även att hon var rädd tala inför grupper. ”jag måste tacka dig för att det sker saker. Små steg och subtilt men ändå. Om jag börjar med mig själv så vågar jag tala på ett mer avspänt sätt inför flera människor i en talarsituation och även titta dem i ögonen. Jag är inte helt framme än men det är så mycket bättre!” Monicas kommentar: Sköldkörteln sitter på halsen. Halschakrat är centrum för den energi som handlar om att tala sin egen sanning och stå upp för det man tror på.

Kvinna med pollenallergi

”Jag hann med och ta medlet mot allergi, funkade jätte bra. Tog inte en enda tablett av min ordinarie allergimedicin efter det att jag besökt dig.”

Existentiell oro

:”När jag tog min dos den starka av – släppa taget /vara mer sig själv /finna modet att ta hand om sig själv, klirrade det till i min mail Box jag kände att det kanske var du men  ji….., sådan sanning att vi är alla i tanke, själ synkroniserade. Får jag säga att jag mer än tacksam att vi samarbetar du är ett mirakel”

Mamman till flicka med reserverat beteende

Hon har det sista medlet kvar men efter det andra medlet har det börjat hända saker.. Hon är tryggare, snällare och mer medgörlig. Visar känslor som kärlek och kan ta emot den på ett bättre sätt. Fantastiskt!

Mamma till pojke med astma

”Jag vill boka en tid hos dig för min son igen. Han har blivit mycket bättre i sin astma och ännu har han inte reagerat på björkpollen som han brukar bli så dålig av. Nu är det hans dåliga nattsömn vi vill ha hjälp med”

Kvinna med låg energi

”Jag hade tänkt skriva och berätta att jag är så tacksam för att jag nu känner mig så mycket. piggare. Om jag bara hushållar lite med min energi så känner jag mig som ett riktigt kraftpaket mest hela tiden. Jag har också fått lättare att fokusera. Tack och lov! Vilken tur att jag gick till dig!

Flicka med anorexia

”Jag har definitivt inte ändrat min inställning till att må bättre, men jag hamnade i en svacka i somras som lede till att jag minskade i vikt, vilket jag är otroligt besviken över. När jag väl började tappa vikt så gick det så snabbt. Nu har jag varit hemma i helgen och jag har tagit det första preparatet (att förena kropp och själ). Jag kände redan efter den första dosen att jag för första gången på länge kunde bara leva, jag kunde lyssna på min kropp och inte bara på mina tankar. Det känns som jag får/kan lita på min kropp, och de signaler som man får (hunger/mättnad) är inte farliga. Det är en otrolig skön känsla och väldigt avslappnande.” så längre utan det känns bra. Det var många år sedan jag kände mig så här bra!

Man sökte för låg energi och återkommande luftvägsbesvär

”Hostan som jag hade har försvunnit nästan helt. Har haft ont i halsen några dagar men det har släppt, kändes inte riktigt som förkylnings ont, mer som svullnad. Annars mår jag bra.”

Kvinna 48 år ”småsjuk hela tiden” samt problem med tjocktarmen

”Har tagit första 3 doserna som ska hjälpa mina slemhinnor till ett bättre liv. Det fungerar bra tycker jag. Har helt slutat med mina cortisonsprayningar, vanliga näsdroppar och mina antihistaminer. Och det fungerar över förväntan!”

Allergi och koncentrationssvårigheter

Pojke 11, sen i växten och många rädslor, särskilt för att hålla föredrag i skolan.  Mamman ”Han mår fin-fint! Han växer hela tiden och blir mer och mer självständig. Det ska bli väldigt spännande att se hur han är på resan. Han var väldigt glad efter det att vi hade varit hos dig och vill gärna komma tillbaka. … 3 månader senare: ” G mår strålande! Han är stark, modig och vågar synas och höras. Fantastiskt!

Flicka 18 år sökte för blåsor i munnen

Mamman: ”Min dotter Anna och jag var hos dig i somras, Anna blev bra efter det första besöket och tyckte inte att hon behövde gå på återbesök – vilket kanske inte var så bra. Nu har hon haft det riktigt stressigt i skolan och hennes besvär med blåsor har återkommit”. Monicas kommentar: Blåsor i munnen var flickans stressreaktion. Ofta släpper tendensen när man upprepar behandlingen med något starkare version av medlet.

Ung kvinna sökte för fertilitetsproblem.

“Det första homeopatmedlet behövdes verkligen. Jag kände en enorm skillnad hos mig själv, att jag blev stärkt mentalt. Jag tar inte åt mig så lätt längre, samt att jag blivit bättre på att säga ifrån.” Nästa medel: “Jag har lite svårt att sätta fingret på hur detta medel har påverkat mig. Men jag känner mig generellt mer harmonisk och trygg i mig själv. Jag är inte med barn. Men häromdagen fick jag reda på att en gammal kompis till mig är gravid och jag blev uppriktigt lycklig för hennes skull. För ett par månader sedan skulle jag brutit ihop. Här kommer rapport nummer två. ……  För att summera känns det som att när jobbiga saker inträffat  har de runnit av mig och jag kör vidare. Jag har inte blivit gravid än, men något som är positivt är att min mens bara var i 7 dagar och inte 14, vilket känns väldigt skönt”.

Kvinna 47 år som mådde ”skitrisigt”.

Dåligt allmäntillstånd och stas i benen och vätskeretention. ”Första dosen av medel 1 gav strålande resultat, nästan all nästäppa försvann, luftrören vidgades= bättre andning, ej så svullen i vaderna längre, hade gått ner 1,5 kg till morgonen efter och behövde ej kissa så ofta, kändes som stor tyngd lättat från axlarna.”

Kvinna 45 med sköldkörtelproblen/struma

“Tack för hjälpen, jag förstår vad du menar med andningen. Vaknade upp dagen efter den första dosen och kände mig upprymd och lycklig. Andades nu med magen igen, något som jag inte förstod innan men jag vet precis när jag slutade att andas rätt. Fick inga strumasymptom denna gången men känner mig piggare och har fått igen min energi.”

Anorexia: Flicka 19 år, intagen på sjukhus i december med besked att hon kanske inte skulle få komma hem över jul. ”Jag kände inte någon förändring kroppsligt från preparatet jag tog igår. Idag har jag känt mig väldigt harmoniskt, faktiskt så att både min mamma reagerade! Det känns så härligt! Det är kul att må bra! Att känna denna inre glädje har jag inte känt på över flera år … äkta glädje. Tack för det underbara samtalet idag! Både jag och min mamma njöt av lycka och inre frid. Du har gett mig redskap, kunskap och kraft för att hitta tillbaka till ett liv med glädje och balans, det är verkligen en investering för livet.  … 3 månader senare: Jag måste säga att det har skett enorma förändringar!! min kropp har ENERGI!! jag har inga problem med sömn, eller svårt att släppa alla krav innan jag går och lägger mig. Jag har även mycket bra nyheter angående kroppens hormoner. Jag fick tillbaka min mens för circa 2 veckor sen. Jag har inte mått så här bra på mycket mycket länge!! Jag är så glad!! Monicas kommentar: Detta är ett av mina allra käraste fall. Jag blir ödmjuk och tacksam för homeopatins möjligheter.

Ung kvinna med luftvägsallergi mot hund och pollen: Tog de sista tabletterna, (natrium- såg inte vad det stod efter) för en vecka sedan. Jag har blivit bättre, har inte varit förkyld alls sedan jag började med det allra första pillrena i början! Har inte heller behövt använda mig av “vanlig” allergi medicin Är inte lös i magen längre men jag har varit förstoppad konstant sedan två-tre veckor tillbaka. Vad kan det bero på och är det övergående?

 Kvinna 23 år sökte för problem med matsmältning, leder och eksem. ”Jag mådde fantastiskt i helgen, hade jättemycket energi, som jag inte haft innan. Det hade jag 1-1,5 dagar. Jag tog Platinum i torsdags och på fredag morgon hade jag jättemycket energi. Så jag mår väldigt bra av medlet! Men effekten tycks gå bort efter någon dag. Kan jag ta medlet igen, en andra gång? Känns som att jag vill det”.

Låg energi, kvinna 46 år:”Det är spännande! Detta medel har enorm påverkan på mig. Känner mig starkare och mer balanserad speciellt känslomässigt”.

Hundallergi, man 28: ”Tänkte bara berätta om hur det har gått med min hundallergi. Efter den första dosen av homepoatmedel försvann besvären och jag har inte intagit det andra homeopatmedlet. Pretty amazing!”..

Kvinna 37 år var i ett tillstånd av utbrändhet. Hon hade  panikångest och högt blodtryck. ”Tack för mötet sist, det var mycket intressant. Kortfattat så har jag mått bättre psykiskt. Gladare, lugnare och mer säker. Har sovit OK utan att andvända något sömnmedel och bara tagit en liten dos Zoloft var 4:e dag. Men tyvärr mår jag inte bra fysiskt. Har mått konstigt, illamående, huvudvärk. Inte så mycket ork och energi än men … emellanåt kommer det vågor av värme och glädje och det har jag inte känt på väldigt länge. Allt det fysiska kan ju vara utrensning och för att jag har ätit medicin i 2 år. Vad tror du?” Monica: Själens läkning kommer först. När energin börjar flöda läker kroppen sedan sig själv. Det kan ta ett par månader och kräva ytterligare en behandling med medel för de kroppsliga symptomen.

Kvinna 63 år med artros/inflammerade leder samt ångest: ”Hej Monica. Efter intag av homeopatmedlet försvann ångesten och tvångstankarna nästan helt. Jag kände mig stark nog att lösa knutarna. Sömnen blev bättre. Den ständiga värken i kroppens alla leder är inte lika besvärande längre. Jag känner mig gladare och öppnare. Tyvärr lyser delvis närminnet med sin frånvaro!”

Sköldkörtelproblem och förstoppning kvinna 46 år: ”Perioden som helhet sen första dosen har jag varit piggare än normalt, fått mer gjort, kanske lite uppvarvad emellanåt. Igår kände jag av sköldkörtelområdet i halsen, det har sen länge varit lite känsligt område lite ömt vid beröring idag. Det känns inte lika känsligt – ingen klumpkänsla alls.  Emotionellt har jag mått bra, känt mig stabil och harmonisk.  Den reaktion som jag märkt mest av är faktiskt reaktionen från tarmen. Där har det verkligen känts bra att den är vid liv och jobbar igen – den hart tidigare emellanåt kännts så ororväckande ”död”.

Domningar i benen, kvinna 37: ”Tack för post! Visst hade du rätt att domningarna skulle avta, känns mycket bättre!”

Låg energi och rädsla att inte orka, mamma 32 år: ”Fantastiska resultat av de medel som jag fått prova på. Speciellt Aurum, som åter fick mig att våga tappa ansiktet men istället för flykt och avståndstagande fick mig att känna lugn och tillförsikt… Jag kom i kontakt med ett minne då mina föräldrar “övergav mig” när jag var två år”.

Kvinna 46 led av ”överhettad hjärna,” yrsel och illamående mm. ”Direkt efter behandlingen hos dig så fick jag min mens och för första gången i mitt liv utan smärtor, och ganska lite blödning under en hel vecka, det var väldigt speciellt. Jag har inte så ont i huvudet, ingen yrsel. Däremot har jag inte känt något kring min viktminskning, äter hälsochokladen men har trillat dit någon gång på godis. Känner mig lugnare och gladare över lag”.

Migrän: Kvinna 37: ”Dagarna efter mitt besök hos dig hade jag ganska låg energinivå beroende på att jag fick ännu mera ont i huvudet, men trots att jag blev sängliggande kände jag mig inte deppig utan snarare hoppfull och en tilltro till att det var en reaktion på behandlingen och att det skulle rätta till sig. Det gjorde det också, och det med besked! Jag har sen dess fått en hög energinivå och känner mig väldigt bra till mods. Känslan av att sitta fast har ersatts av en känsla av att allt är möjligt och en entusiasm att våga prova helt nya saker. Jag känner mig tillfreds både med jobbet och privat livet, har mycket större tålamod med barnen (och maken också för den delen 😉 och ett jämnare humör. Jämfört med hur jag mådde tidigare är det ett mirakel ärligt talat! Nästa vecka är det dags att fortsätta med nästa homeopatmedel och det blir spännande”.

Kvinna 25  ”Jag har bara haft huvudvärk en gång sen vi sågs! Så det känns ju kanon! Jag har känt av huvudvärk flera gånger men att det aldrig riktigt har brutit ut tack vare att jag har tagit det lugnt. Jag har känt mig stel i nacken som jag alltid har varit. Men jag måste säga att det har blivit mkt bättre med huvudvärken”.

”Jag har bara haft huvudvärk en gång sen vi sågs! Så det känns ju kanon! Jag har känt av huvudvärk flera gånger men att det aldrig riktigt har brutit ut tack vare att jag har tagit det lugnt. Jag har känt mig stel i nacken som jag alltid har varit. Men jag måste säga att det har blivit mkt bättre med huvudvärken”.

Undertryckt ilska och medberoende, kvinna 29 år: ”Efter att jag hade tagit första och andra dosen av Ignatia, så kände jag mig ganska arg. Inte hela tiden, men blev jag arg så blev jag arg på ett sätt jag inte brukar bli. Jäkligt förbannad med andra ord. … Men det här höll inte i sig så länge och när jag tog den tredje och sista dosen så kändes allt som vanligt.  Det var rätt skönt att känna sig så innerligt arg, men lite läskigt att jag inte riktigt kunde kontrollera det”.

Dålig sexlust, sköra slemhinnor och värk i benen, kvinna 46 år; ”Tack för senast, fint att få vara del av ditt arbete. Det fyller mig med vördnad inför livet vi deltar i. Jag hade ju mina ben som värkte och skar som knivar. Nu är de som vanligt igen. Underbart. Något som också hände var att jag “kom på plats i min kropp”. Beskrev för dig att jag alltid haft en så oerhört stark längtan efter Gud, som du också tolkade som längtan efter min förmåga att älska mig själv. Blev så oerhört harmonisk, vilande i mig själv, och kanske man kan kalla det att börja älska sig själv. .. Tack för att du finns där, det skänker mig glädje för Moder Jord.

Kvinna 42 år hade besvär med tennisarmbåge och hudbesvär, rosacea.”Mitt akuta problem när jag kom till dig var min tennis-mus-arm. När jag tänker tillbaka på mitt besök hos dig kommer jag ihåg den frustration jag upplevde över att inte kunna göra saker på vanligt sätt. Ledsen över att behöva lägga tennisen på hyllan. Lång behandling med massage, naprapat, nålar och laser hade inte gett resultat. Nu har en tid gått sedan jag tog homeopatmedlet och jag är betydligt bättre. Från att vakna på natten varje gång jag rörde mig till att jag nu trots att jag arbetat intensivt (med musarmen då) känner av det emellanåt, men inte har ont. Det kanske tar lite längre tid för att se hur huden reagerar på detta. Rosacean känns i varje fall inte akut just nu”. Monica: Kvinna fick ett homeopatmedel som kan påverka såväl leder som hud.

Kvinna 51 år sökte hjälp för klimakteriebesvär, låg energinivå och dålig sömn. ”Jag sover riktigt bra, svettas inte lika mycket och känner mig piggare!!!!” Monica: Övergångsbesvär behandlas framgångsrikt med inriktning på hypothalamus och hypofysens energi samt naturliga örtbaserade hormoner

Blåsor i munnen och underlivet, flicka 18 år: Jag måste ju medge att jag har fått reaktioner och symptom, redan första dagen. I två dagar sved det som f*n och jag hade massa blåsor i munnen. Men sen helt plötsligt var det borta och det var till och med bättre än innan. Stress eller mjölk ger inte alls samma effekter som förut och jag känner mig helt klart mycket friare i livet. Psykiskt så känner jag mig starkare, jag pratar i klassrummet och tar del av lektionen på ett sätt jag aldrig gjort förut. Jag har lagt ut bilder på mina kläder på Facebook och har redan fått beställningar. Livet går bra nu och jag vill bara säga tack, du och homeopatin gjorde det möjligt 🙂 Monica: Flickan hade cytomegalovirus i kroppen.

Hemorroider, man 33: ”Märkte snart några tydliga förbättringar. Hungern minskade, hemorrojder och klåda i ändtarmen försvann, mjällen försvann och till viss del även klådan i hårbotten samt mindre gaser i magen”.

Eksem, mamma till pojke 8 år: ”Kommer du ihåg min son som kom till dig för hjälp mot eksem. Idag är han helt eksemfri och har varit så under flera månader. Jag har slutat med att ge honom den homeopatiska medicinen eftersom han mår så bra”. Pojke 8 år som skämdes för sina vårtor. “Om du minns Buster med vårtor på händerna så kan jag berätta att vårtorna nu är borta! Inget mirakel, det förstår jag, men det är ändå så det känns…Och det bästa är nästan att Buster minns besöket hos dig som väldigt positivt, du var verkligen så bra med honom!”

Eksem, kvinna 37,  eksem sedan barndomen: ”Homeopatmedlet hade inverkan – på eksemen. Vid tredje dosen hade eksemet nästan försvunnit helt. Nu, nästan två veckor, efter sista dosen, så är det tillbaka lite mer igen, men inte alls som det var under en period i höstas/vintras”. Monicas kommentar: Vi valde en mkt skonsam dosering och daglig dos som vi sedan fortsatt.

50- årig man hade återkommande öroninflammationer och trötthet.”Dagen efter jag var hos dig hade jag ont i höger öra igen. Och var helt ur slag hela dagen. Andra dagen efter kände jag på kvällen vad jag närmast skulle vilja beskriva som ‘energisignatur’ av öroninflammation i höger öra (det öra jag har haft mest problem med).  Men svullnaden var borta.  Det var en skarp punktsmärta i örat, så som det kan kännas när man har öroninflammation, som kom helt kort. Tredje dagen efter hade jag inga känningar av öroninflammation, och upprepade homeopatiska medlet.  Fjärde dagen efter första behandling och dagen efter den andra hade jag inga känningar av öroninflammation.” Monica: Detta med utrensningssymptom är vanligt. Som att ”filmen spolas tillbaka” innan symptomet försvinner.

Sömnlöshet, Kvinna 35 år ”Efter jag tog medlet för ”sorg” du gav mig sov jag väldigt djup den natten. Efter det fortsatte jag sova mkt bra och djup hela nätterna igenom. Före jag tog kuren kände jag det i magen när jag tänkte på vad som hade hänt mig på jobbet. Efter kuren känns det som jag har fått distans till det som hände och känner inte i magen. Fantastisk!”. Monica: Kvinnan hade varit utsatt för missbehandling av chef och var uppsagd från sitt jobb. Hon hade då låst sitt energiflöde i hjärnans hormonproducerande körtlar. Hon hade låst sig i “flykt och kamp” beredskap. Kroppen hade glömt ”koden” för att låsa upp flödet igen. Homeopatmedlet fungerade som ”koden”.

Muskel- och ledbesvär. Man 40 år. ”Hej Monica, Tack för en intressant genomgång av min kropp/hälsa igår. Du frågade om jag kände något direkt av medicinen du gav mig. Jag kände då ingenting. Men jag undrar om jag idag fått en reaktion, jag har varit enormt trött och jag känner mig lite grand som jag känner mig när jag brukar bli sjuk, jag har sovit en massa. Kan detta vara den reaktion du undrade över igår?” Monica: Mannens reaktion är ett ”kvitto” på att hans kropp tagit emot medlet och att den uppfattar det som en utmaning att börja läka sig själv.  Han behöver upprepa intaget av homeopatmedel innan han blir av med ledsmärtan.

Reumatiska besvär, artrit och artros, kvinna 50 år: ”Mår riktigt bra nu – en enorm skillnad mot i våras! Är av med all smärta. Har lagt om kosten bla uteslutet alla sädesslag,  inget socker, mkt försiktig med laktos men inte intolerant… Gått ned ca 8 kg!. Magen bättre än någon gång i mitt liv! Mår bättre för varje dag!”

Ryggsmärta, arbetsrelaterad, kvinna 35 år: ”Jag fick ju medlet hos dig. 1 tim senare stod jag och väntade på en buss. Jag ställde ner handväskan. Då knakade det till. Sedan kom en helt ny andning igång och det var som om att allting annat kom på plats. Det kändes som om en felsökande hand gått in och släppt loss energin i ryggen. Smärtan har varit borta sedan dess.”

Tvångstankar och ångest. Kvinna 37 år ”Hej Monica! När jag kom till dig hade varit deprimerad ca två månader och bara känt mörker, tankekaos, ensamhet och komplex. Dagen efter intaget av homeopatmedlet: Närmare till leende. Men leendet kanske bara berodde på att jag legat i din soffa och blivit omhändertagen…? Nästa dag: Helt nere i svärta igen. Tankekaos inför framtiden, hopplöshet. 60 minuter efter 2:a  intaget: Som om krampen släppte och jag tänkte “tänk om det inte är som jag tänker, tänk om jag bara tolkar omgivningen galet? Jag vrålfrös. Dagen efter 2:a intaget: Solen sken ute och allt kändes klart och lätt. Kom på nya sysslor inför nästa år.  Började KÄNNA vad jag hade lust med. Nu två veckor efter sista intaget är jag fortfarande befriad från tankekaoset och mörkret. Jag har börjat känna lust inför framtiden och jag lever inte i ett tjockt ångest kaos”. Monica: Ytterligare ett exempel på ”den glömda koden”.

Hemorroider, man 33: ”Märkte snart några tydliga förbättringar. Hungern minskade, hemorrojder och klåda i ändtarmen försvann, mjällen försvann och till viss del även klådan i hårbotten samt mindre gaser i magen”.l även klådan i hårbotten samt mindre gaser i magen”.

Magproblem, svullen och förstoppning, kvinna 32: ”Direkt efter jag varit hos dig kände jag mig enormt trött och blev väldigt svullen i min mage. Jag fick gå på toaletten dagen efter och kände att jag tömde tarmarna ordentligt för första gången på länge. Jag sov otroligt mycket de närmaste dagarna efter besöket. Tömde magen (tarmarna) ordentligt under 2-3 dagar”.

Efter ca 10 dagar. ”Fick jag för mig att jag skulle börja rensa i garderoberna och det fortsatte även ner till källaren och förrådet fick sig en rejäl omgång. Det var några dagar som jag fick enormt mycket ny energi och var piggare än någonsin och fick lust och ork till att göra allt möjligt. Upplevde att jag fick tillbaka min lust (till närhet och sex) vilket jag inte känt på flera år tyvärr… den har varit som bortblåst, vilket naturligtvis påverkat relationen till min sambo. För att summera kändes det som att efter första veckan hade jag fått en rejäl utrensning – kände mig lättare och piggare i kroppen än på länge!”.

Magproblem,  Kvinna 29 år.  ”Hej Monica! Nu är det tre veckor sen vi sågs. Är inne på min tredje vecka med svamp/tarmrensning. Tog homeopatmedlet 3 ggr, reaktionen jag fick var huvudvärk några dagar, sug i magen och jag var ganska trött. Men sen har det blivit bättre, har inte haft huvudvärk på två veckor nu och suget i magen är absolut mindre, nästan inget. Känner även att jag har blivit stärkt mentalt… Började sedan med candida/parasit-medlet 1 ggr/vecka. Känns som att min hårbotten har börjat lugna ner sig lite… Fortsättning följer…..” Monica: Kvinnan visade sig vid hälsoscanning ha mycket parasiter efter att ha ätit mycket rå fisk (sushi). Hon hade även candida, svamp – en folksjukdom idag. Microorganismerna hon hade i kroppen gjorde henne väldigt sötsugen och det blev en ond cirkel eftersom hon gödde ”våldgästerna” med glukos/socker.

 

Utbrändhet men viljan att bli oberoende av antidepressivt medel. Kvinna 37 år. ”Hej Monica!! Ja nu har det gått drygt en vecka tio dagar sedan jag var hos dig. En läges rapport Kände mig lite bättre – mindre spänd! Redan dagarna efter att jag tagit första doserna. Kände dock som jag hade nära till gråt ibland och det kommer och går. Känslan med min sambo har varit bättre, kärleksfullare och ja enklare. Det känns verkligen som det har hänt något med mig. Vårt samtal var mycket bra, Tack!!! Efter ytterligare behandling: ”Jag tillfrisknade i takt med att tempot ökade i juni… Det är underbart att ha ett nytt liv…njuta av att klara av allt igen och njuta av mina små tjejer, Vad gäller sommaren har jag haft underbart skoj!! Konstigt livet är va? En upp och en ner… Tack för att du hjälpt mig till att få ett nytt liv som är avnjutbart i allra högsta grad igen! Monica: Jag var glad att konstatera att homeopatiska medlet fungerade trots att kvinnan fortsatte med antidepressiva under en övergångstid.

Högt blodtryck och åldersdiabetes med tillhörande syntetiska läkemedel, Man 65 år, fd projektledare som levt under stark stress. Efter 10 dagar: ”Hej Monica: När jag gick från Din praktik kände jag en glädje i kroppen som jag inte känt på flera år. När jag sedan landat hemma kände jag mjukhet och lugn i kroppen, samtidigt som det fanns ett energiöverflöd. Idag vaknade jag och har sovit hela natten. Det pågår saker i kroppen och uppmärksamheten kring hjärtat är påtaglig. Efter en månad: ”Jag mår mycket bättre, är mycket gladare och känner mig mer livsbejakande. Har fått krafter tillbaka, är mycket mindre andfådd och har provat minska betablockeraren. Nu har jag halverat dosen och det känns också bra.” Efter 4 månader: ”Jag har fortsatt med medlet och det känns klart bättre. Sedan snart två veckor tar jag ingen betablockerare alls. Jag tycks ha blivit av med en del vatten i kroppen och värdet på långtidssockret ligger lägre – på 6,4. Kroppen orkar mer men begränsningarna finns kvar. Blocket på v kammare finns där, men blir ju inte sämre av att jag själv satt ut b-blockeraren. Tvärtom tror jag.” Monica: Målet var att han ska ha en naturlig hälsa inom ½ år.Efter ytterligare 4 månader: ” Hej Monica! I morse var blodsockret 5,2 mml och efter intag av Syzygoma låg det på 5,4 mml före frukost – toppenbra värden. Allt kändes bra resten av dagen och kvällen så jag har inte tagit en enda droppe insulin idag!!! Tycks långsamt gå ned i vikt och presterar numera klart bättre än jag gjorde för ett drygt halvår sedan. Lusten kommer tillbaka. Nu gör jag inga blodsocker mätningar och känner också att hjärtat hämtat sig från chocken att slippa betablockerare – jag har helt enkelt fått mycket av mitt liv tillbaka! Midsommar: En stor delseger kan firas: inga mer betablockerare och att jag lämnat tillbaka en mängd kemiska mediciner till Apoteket! Något av det bästa – drar numera in ytterligare hål på livremmen och har bara ett kvar till ursprungliga måttet då helvetet började. Trampar cykel så tramporna lossnar . . . Upprördhet känns numera ordentligt i hjärtat och jag tar det som ett gott tecken.” Monica: Han har återfått kontakten med sina känslor och möter dem som han gjorde förr.

Kondylom. Kvinna 18 år. (Behandlad av konventionella vården men ej återställd). Efter ett halvår: ”Jag fick behandling mot min envisa kondylom, vilket besvärade mitt sexliv mycket. Idag upplever jag inga besvär alls vilket är en otrolig fysisk och psykisk lättnad och om inte annat så kan jag njuta mycket mer. Sedan fick jag behandling mot “gamla sorger”, har ett jobbigt förflutet med min pappa och andra saker som hänt. Något jag ganska markant har märkt är att det känns som att det har uppkommit en osynlig vägg mellan mig och min pappa och känslorna gentemot honom, jag blir inte längre berörd, varken ledsen eller arg, när jag hör från eller om honom. Är mycket tacksam för behandlingen jag fick och resultatet, har ändå varit skeptiskt till homeopatin på många sätt, men å andra sidan tycker jag att det finns så mycket mer förstånd i det och så mycket mer som stämmer överens med vad jag tror om kroppen och själen.”  Monica: Det är vanligt att man söker för ett fysiskt problem och att det visar sig att det är en känslomässig blockering som gör att kroppen inte kan läka. Vi hittar känslan och behandlar den, då helar sig kroppen. Vi behandlade flickan, inte kondylomet i sig.

Sviter efter kränkning, undertryckt ilska. Kvinna, 50 år.  Efter 3:e konsultationen. ” Jag kan bara återigen konstatera att det funkar kanonbra att gå till dig. Jag sov nästan ett dygn efter senaste besöket hos dig – sedan började jag direkt bli piggare. Pigg nog att också ta mig an de praktiska frågorna kring vem av oss syskon som ska ha huvudansvaret för vår mamma.” Monica: Kvinnan hade i hela sitt liv tagit på sig ansvar för konflikter inom familjen. Hennes rädsla för konflikter gjorde henne fast i ett mönster. Rädslan försvann med homeopatmedlet, den glömda ”koden”.

Livsleda och sköldkörtelbesvär. Kvinna 40 år: ”Ville bara berätta att jag mår bättre nu, känner mig starkare.  Först mådde jag dåligt, grät, mkt deprimerad kändes som att jag trillade in i ett svart hål av förtvivlan. Då tänkte jag att jag måste ha antidepressiva och satt och grät uppgivet hos läkaren som skrev ut recept. Men sen fick jag kraft och vill inte alls ha ngn medicin utan låta homeopatmedlet hjälpa mig. Den 1 a maj mådde jag mkt bra, jag vaknade vid 6 tiden utvilad, pigg, lugn och avslappnad, klar i huvudet, närvarande det var helt otroligt det kändes som om 1ton cement lämnat min hjärna o kropp, det kändes som det brukade kännas när jag var frisk för 10 år sen!!!! All “dimma” och allt “grus” och “surr” var som bortblåst jag njöt så enormt av detta, det höll inte riktigt i sig sedan, men jag känner mig piggare och starkare än förut. Jag lyssnar på Eckart Tolle från Oprah och affirmerar ang. mina önskningar och ber om att få vara i ljuset och i kärleken. Jag orkar träna igen på gymmet och det ger mig glädje och styrka. Kram N” Monica: Homeopatmedel vi använder vid depression och hypothyrodism stimulerar hormonkörtlarna så att de producerar mer serotonin, sköldkörtelhormon och andra hormoner. Det kan ge ett nytt liv till en utbränd.

Nedstämdhet, dålig och orolig sömn och energilöshet. Ung kvinna. ”Hej Monica! Träffade dig för någon månad sedan. Fick tre doser av homeopatmedel vilket verkligen verkar vara ett supermedel för mig. Kände mig först jättetrött och yr och det ilade på olika ställen i kroppen, gick hem och sov i 12 timmar, kände mig smått mör dagen efter. Men efter det märkte jag direkt skillnad, min sömn blev bättre, jag drömmer mycket, vilket jag inte brukar göra. Men jag är absolut mer utvilad när jag vaknar än tidigare, har mer energi på dagen. Känner mig inte lika nedstämd längre, det känns som att själen har blivit starkare. Har dessutom blivit något lugnare och mer fokuserad på jobbet vilket är en stor fördel.” Monica: Kvinnans sömnlöshet blev en ond cirkel. Med hjälp av homeopatmedlet började hennes tallkottkörtel producera mer melatonin, hon kunde sova och blev piggare.

Depression. Kvinna 39 år. “Hej  Monica. Nu har det gått ett tag sedan jag var hos dig. Måste säga att jag har mått utmärkt sedan dess – faktiskt inte ens haft en enda förkylning och även de dagarna som jag vanligtvis känt mig nere förut (mens) har varit bra! Ingen PMS  och liknande. Jag har känt mig stark och trygg i mig själv. Vet inte riktigt vad som hände, för jag är lite vårdslös med jobb och stress och allt fortfarande, men jag tänker på mig själv mer och försöker inte skrämmas av någonting”. Monica: Vi fann att såväl hypofysen som sköldkörteln var underfungerande

Pälsdjursallergi med astmatisk andning. Flicka 14 år, ridintresserad, ”Allergin har gått bra. Jag sov över hos en kompis som har två hundar båda Tibbetanskspaniel. Jag sov i samma säng som dom och blev inte allergisk. Jag är inte så allergisk i stallet längre, jag tror att jag är allergisk mot hö. jag har ingen astma längre utan det kliar lite mer på armarna. hej då. ps. jag är inte lika trött längre.” Monica: Vi fann att hon hade ett hyperaktivt immunförsvar pga överambition i skola och ridning.

Astma som utlösts av upprepade infektioner. Kvinna 42 år. Dagen efter: ”Tack för besöket hos dig, det kändes så bra. Jag hade en varm känsla i kroppen som började i öron, hals, nacke som sedan spred sig ner till ländryggen och fram i bröstkorgen framåt kvällen. Hela kvällen kände jag mig väldigt lugn och jag sov bättre och djupare än vanligt.” Monica: Dessa reaktioner är tecken på att hennes egen läkande energi sattes igång.

Ångest. Man 35 Nu har det gått ett dygn sen jag tog dosen. Känner mig lite avtrubbad (men det har jag gjort en tid nu), sovit ok, haft en mildare ångest idag, konstiga värmekänslor i kroppen, trött, känner mig “skum”.

Hudutslag och sår  på ben och armar. Man 66 år, företagsledare. ”Hej Monica, ”När nu snart tre veckor har gått sedan jag började med kuren är läget följande. Kliandet har sedan en vecka försvunnit, huden har återhämtat sig både på armar och fötter. Det tar sannolikt lite mer tid innan fötterna ser helt normala ut”. Monica: Genom scanning fann vi att hudförändringarna uppstått  pga underfunktion i njurarna, vilket vi behandlade.

 

Muskelryckningar i ansiktet efter tandoperation för 14 år sedan. Kvinna 57 år. ”Hej Monica Jag har känt mig bättre, haft mer energi, muskelryckningarna har varit väldigt små vissa dagar, och ibland 9 sek emellan mot 1 när det är som värst. Nu är det lite tätare mellan ryckningarna igen. Jag ska ta andra dosen av medlet ikväll.” Monica: Vi har inte nått en total symptomfrihet i detta fall men en lättnad.

 

Acne. Ung kvinna. ”Nu har det gått 10 dagar och jag skickar en rapport: Acnen är mycket bättre, finnarna är färre och ytligare. De första dagarna kändes det som om de “kom upp till ytan”, och nu känns hyn lugnare och jämnare, men finnarna är inte helt och hållet försvunna. I morgon påbörjar jag leverreningskuren, och efter den hör jag av mig till dig. Ska även införskaffa ph-stickor och kolla syrenivån.” Monica: Flickan behövde rena sina inre organ för att utrensningen ska fungera bättre.

 

Urinvägsbesvär, kroniska. Kvinna 51 år. ”Jag inte haft så här stark energi de sista 10 åren!! Kisseriet är mycket bättre, det upptar inte min tankevärld så mycket. Trots att jag jobbar och kvällar och helger har varit proppfulla har jag inte haft huvudvärk eller släpat mig fram som jag gjorde tidigare. De kroniskt mörka tankarna har ersatts av hoppfulla. Det är helt fantastiskt. Sänder ofta en tacksamhet till mr Hanemann och dig.”. Monica: Kvinnan fick senare återfall och vi har behandlat henne igen. Urinvägsbesvär har ofta med känsla av att tappa kontrollen att göra.

Barnlöshet Kvinna 42 år ”Hej Monica Det var ju ett tag sen som vi sågs och hördes nu och jag kan berätta att din behandling faktiskt gav resultat. Jag blev gravid, ett riktigt mirakel. Tyvärr fick jag också missfall för en dryg månad sedan, vilket ju så klart är tråkigt. Å andra sidan är det ju också fantastiskt att kroppen fungerar så bra när något är fel, och jag är först och främst väldigt glad över att vi faktiskt lyckades bli gravida överhuvudtaget”.

Sömnproblem och högt blodtryck. Kvinna 52 ”Jag mår mycket bättre efter jag har varit hos dig. Sover mycket bättre och har bättre tankar omkring livet också…tack så jättemycket jag tar medicinerna som du förskrev….Tack så mycket för hjälpen,det var en omvändning i min situation!!!!” Monica: Kvinnan hade levt med prestationsångest i hela livet pga att hennes föräldrar gav kärlek bara när hon presterade. Vi behandlade sorgen att inte känna sig sedd som människa.