Du äter med huden

Du kan begränsa mängden kosmetik- och hygienprodukter!

Två märken som finns i hälsokostaffärer är Weleda och Dr Haushka, de använder inte parabener. För rengöring välj från dessas sortiment. En gång i veckan kan du sätta på en lermask som drar ut gifter från huden.

När Du tvättat ansiktet, fortfarande lite fuktig hud, applicera serum för ansiktet. Det är drygt. Om Du har torr hy addera en naturlig olja som heter arganolja. Argan är från en nöt som plockas främst i Marocko. Oljan kan användas såväl för mat som för huden. Alltfler kosmetikföretag börjar addera argan i sina produkter. Oljan är rik på e-vitamin och har en god penetration. Du kan använda den på kroppen och i ansiktet. Om Du köper kallpressad jungfruolja avsedd för matlagning får du cirka fem gånger mera för priset än om Du köper den som förpackats i småflaskor för kosmetik. Det är samma produkt till mycket bättre pris!

Schampo som innehåller argan och är väldigt drygt är Rosenseriens schampo. En bra inpackning kan göras genom att smörja in håret med arganolja i 20 minuter, sedan tvätta.

Undvik deodoranter från dagligvaru- och parfymaffärer. De täpper till de viktiga lymfkärlen under armarna, kroppens kanske främsta avgiftningsstation! En naturlig version är så kallad Thai Stone, finns nu även flytande i hälsokostaffärer. Thaistone släpper igenom perspirationen men hindrar dålig lukt.

Tvål jag gillar är Sannas tvål, Sannas shop, http://sannashop.com

Dofter: Parfymer är väldigt starkt för luftrören. Köp essentiella oljor i hälsokostaffär, till exempel ros, apelsin, jasmin eller om Du hittar magnolia – tipsa mig gärna.. en helt förförisk doft.

Naturlig skönhetsvård enligt ovan är betydligt billigare än alla konventionella kosmetika och Du förbrukar betydligt mindre plastförpackningar.

Monica Nordenskiöld, klassisk homeopat

Probalance Homeopati, www.probalance,se,

monica (at) probalance.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *